Met Chris van Dam aan de lunch

Met Chris van Dam in Brasserie Abshoven.Chris wilde graag een exemplaar van mijn dichtbundel ‘Dichterbij het leven en de dood’ persoonlijk uit mijn handen ontvangen en kwam daarvoor over van Den Haag naar Munstergeleen.

Het was een gezellige bijeenkomst in de brasserie Abshoven waar wij genoten van een lekkere lunch. De brasserie is gevestigd in een oude gerenoveerde kloosterkerk. De menukaart droeg de zeer toepasselijke titel ‘Het Heilig Boek’. Dat pas wel in het leven van een CDAér.
Bij het zien van de bundel raakte Chris direct onder de indruk van de uitvoering. Hij verzocht mij ter plekke om een door mij gekozen gedicht uit de bundel aan  hem voor te dragen. Dat deed ik uiteraard met veel plezier.
Chris leerde ik een jaar of 6 geleden persoonlijk kennen. in het debatcentrum De Balie, waar ik getuige was van een verkiezingsdebat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Chris deed mee aan het debat namens het CDA.
Opeens kwam Chris naast mij zitten op de publieke tribune, gaf mij een hand, stelde zich voor en zei dat hij graag, puur uit interesse, nader kennis wilde maken met de ‘blauwe diender’ over wie hij al het e.e.a. had gehoord en gelezen.
Chris was voorheen politieman, OvJ en plv HovJ en nu was de kans groot dat hij Kamerlid zou worden. Dat werd hij ook.
Enige tijd later kwam Chris voor het eerst bij ons thuis in Elsloo (L.) op bezoek om een exemplaar van mijn boek De Blauwe Diender in ontvangst te nemen.

Inmiddels is hij geen Kamerlid meer, maar een rechter in opleiding.

Nu was hij dus voor de derde keer op bezoek bij ons.

Aangezien wij ook spraken over het voorwoord van Lulu Wang in de bundel en dat ik nog steeds van plan was om zelf ‘ n keer naar Den Haag te rijden om haar een exemplaar te gaan overhandigen, bood Chris spontaan aan dat hij de bundel graag aan haar persoonlijk wilde gaan afgeven.Met een gesigneerd exemplaar van de bundel en voorzien van een persoonlijke noot voor hem en eentje voor Lulu Wang keerde hij goedgemutst huiswaarts.

Het is wel duidelijk dat er een speciale band is ontstaan tussen mij en mijn lief en Chris van Dam.Mocht er belangstelling zijn voor het boek De Blauwe Diender en/of de dichtbundel ‘Dichterbij het leven en de dood’ dan verwijs ik graag naar de volgende link. Van beide boeken bestaat ook een e-book en een luisterboek. Het luisterboek van de dichtbundel is door niemand minder dan model- en stemacteur Rudolf Bijleveld ingesproken (https://www.luisterrijk.nl/luisterboek/9789464492484/dichterbij-het-leven-en-de-dood)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *